7 Eylül 2011 Çarşamba

MmMmMm... tatlıııı

işte size eğlenceli,tatlı mı tatlı bir tarif:)) bu tarifi birkaç ay önce sitenin birinden bulmuştum ve çok hoşuma gitmişti.tarifi bulur bulmaz yapımına giriştim ve hem yaparken çok eğlendim hem de yerken;ama en güzel kısmı yemesiydi tabi.
             sizde benim gibi tatlı yapmayı ve yemeyi seviyorsanız bu tarif tam sizlik..
                                                     .AFİYET OLSUN;))

Şeftali Eşliğinde Dondurmalı Kek Topları 

Top Kek için Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,2çay bardağı süt,2 çay bardağı sıvı yağ,3 yemek kaşığı toz kakao,1 paket kabartma tozu ve vanilya,2 çay bardağı toz şeker,2yemek kaşığı damla çikolata,mini kek kalıpları
 Şeftali Tatlısı İçin Malzemeler:  
  • 3 adet şeftali,toz şeker,1/2 çay bardağı su,4-5 adet karanfil
kullanılacak dondurma çeşitleri
  • senin zevkine kalmış;))

 Hazırlanışı:

Top Kek: Tozşeker ve yumurtayı geniş bir kapta çırpıcı yardımı ile beyazlaşana kadar çırpalım.Yağı, sütü ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu eleyerek kabartma tozu ve vanilyayı da una ilave edelim.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye top kek kalıplarımızı yerleştirelim. Kalıplara 1 yemek kaşığı kek hamurumuzdan dökelim, önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımızda pişirelim. Pişen kekler soğuyunca kalıptan çıkaralım.

Şeftali Tatlısı: 3 adet şeftaliyi yıkayıp kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye böldüğümüz şeftalinin çekirdeği çıkartıp teflon tencereye yerleştirelim. Şeftalilerin ortasına 1 ‘er tatlı kaşığı tozşeker ilave edip, yarım çay bardağı suyu ve 5-6 adet karanfili de ilave edip kısık ateşte şeftalilerimiz yumuşayana kadar pişirelim.

Sunum Şekli: Servis tabağını 10 dk dondurucuda bekletelim. Soğuyan top keki ikiye keselim,ortasına isteğe göre herhangi bir dondurma çeşidinden bir top koyalım,top kekin kapağını kapatıp üzerine 1 kaşık sade dondurmamızdan koyalım.Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kağıttan yaptığımız külah yardımı ile süsleyelim.Servis tabağımıza rendelediğimiz bitter çikolata parçacıklarından serpelim, top kekimizi koyup yanına şeftali tatlımızı yerleştirelim. Top keklerin ortasına arzu ettiğiniz dondurma çeşitlerinden yerleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder